En eksempeltekst. Når du skal endre til din egen tekst, klikker du på knappen med en penn. Klikk på "X-knappen" for å slette.

Velkommen

ALL-GRUPPEN

  

For ca. 14 år siden, i 2003 kom nyheten Norske Vaktelegg i Norske butikker for første gang.

Berger gård i Aremark, var den første Vaktelegg produsenten i Norge. Etter en knallstart produserte og leverte Berger gård alt de klarte å produsere av egg. Vaktelegg ble en suksess, og godt mottatt av kunder over hele landet.

 

En gang i 2005 kom et uvær over Østfold og lynet slo ned og tok livet av ca 7000 fugler ved å slå ut rugemaskinen på gården. De gamle eggleggerene var slaktet, og de nye døde. Det ble en brå stopp for Vaktelegg produksjonen.

 

I 2017 startet broren til han som drev med Vaktelegg på Berger gård opp med nye fugler i Halden. Nor-Vaktel ble startet opp.

 

En repotasje fra 2003 om Vaktelegg og Norgården.

 

  

Norske vaktelegg: en virkelig delikatesse!  
Du har kanskje lagt merke til dem i enkelte matbutikker allerede? Norgården har i en periode testet markedets interesse for vaktelegg, med god respons. Vaktelegg er fyldige i smaken og bare 1/5 så store som vanlige hønseegg. De kan brukes til alle retter hvor det ellers brukes hønseegg, men det er ekstra morsomt å servere de små, lekre gourmet-eggene! 

Vaktel er den minste av hønsefuglene, omtrent på størrelse med stær. Den er den eneste av hønsefuglene som er en utpreget trekkfugl. Størrelsen og den brunspraglete drakten gjør den vanskelig å oppdage, unntatt om våren når hannen oppvarter hunnen med sitt klare parringsrop. Vaktelen er meget vanskelig å skremme opp og forlater nødig den sammenkrøkte stillingen og tar ikke til vingene før man nesten tråkker på den.

Vaktel er, som andre hønsefugler, greie å ale opp. De lever som andre hønsefugler i hønsehus og har vinduer, slik at de får dagslys. De fôres opp med naturlig, næringsrikt fôr.

Vaktelkjøtt er saftig og velsmakende og smaker en mellomting mellom vilt og kylling. Det serveres på de fineste restauranter, og har blitt en populær rett. Vaktel kan tilberedes på utallige måter, smak bare på ett alternativ: Urtespekket vaktel med portvinsbrasert fiken. 

Norske vaktelegg fra Norgården; ny, norsk delikatesse!  
Vakteleggene er brunspraglete og bare 1/5 så store som de vanlige høneeggene, vaktelen legger i gjennomsnitt 1,4 egg om dagen.

Tenk deg en lilleputt egg & bacon, et lite speilegg, eller kokte som snacks.
Hardkok da eggene, server dem med skallet på, lune eller kalde. 
Fjern skallet og "dypp" i grovt salt.
Eller server dem som en forrett, for eksempel på salat, med rødløk og sort kaviar!

Koketider vaktelegg:
Bløtkokt 1 ½ - 2 min.
"Smilende" 2 - 2 ½ min.
Hardkokt 3 min.

Nyheter

Din nyhet

31.10.2017

En eksempelnyhet. Når du skal endre til din egen tekst, klikker du på knappen med en penn.